Diploma Kynologisch Instructeur

Het diploma voor Kynologisch Instructeur is inmiddels ook behaald.

De Instructeur speelt een belangrijke rol bij het binden van eigenaren aan de hondenschool of vereniging. Als de lessen niet ‘leuk’ zijn, de instructeur ‘niet aardig’ is of zijn kennis niet weet over te dragen, haken de cursisten af. De instructeur heeft dus een grote verantwoordelijkheid.
Wat zijn de eisen waaraan een goed instructeur/instructrice zoal moet voldoen?
Vakkennis: een instructeur/instructrice moet ‘boven’ de stof staan, zowel in de theorie als in de praktijk.
Sociale vaardigheid: een instructeur/instructrice werkt met mensen. Hierdoor moet hij/zij beschikken over een goede sociale vaardigheid.

Didactische vaardigheid: ook al beschikt de instructeur/instructrice over een goede vakkennis en weet hij/zij met mensen om te gaan, dan nog moet hij/zij in staat zijn om die kennis/leerstof over te brengen op de leerling.

Na afronding van deze opleiding, ga ik me in verschillende onderdelen meer specialiseren, zoals Speuren met Honden.
Daarna wil ik me gaan verdiepen in gedragsproblematiek bij honden.

2016-11-14T21:14:40+00:00
Call Now ButtonBel direct

Wij verzorgen sinds kort ook privéles voor pups/jonge honden in uw eigen tuin of vertrouwde omgeving, op momenten dat het ú schikt! Afname 5 lessen per keer, á 15 euro. Wij trainen zonder druk, dwang, en intimidatie, óók gebruiken wij GEEN hulpmiddelen. Wilt u een betrokken hond die altijd komt als u hem/haar roept? Wacht dan niet langer en neem snel contact op, de aanmeldingen gaan hard!